Tillbaka

Varmt smørbrød med ertehummus, grillet paprika og mozzarella


Kok ertene som anvist på pakken, husk å ta vare på vannet ertene er kokt i. Bland erter, tahini, hvitløk, sitronsaft, spiskummen, salt, pepper og ca 1½ dl kokevann fra ertene i en blender til blandingen får en kremet konsistens. Smak til med noen dråper olivenolje, salt, pepper og evt litt mer spiskummen.

Smør ertehumusen over fire brødskiver. Fordel deretter paprika, oliven og skivet mozzarella på skivene.

Legg så de andra brødskivene. Smørbrødet grilles mellom bakepapir i toastjernet til osten har smeltet. Deles i to og serveres med en frisk salat og gjerne noen ekstra oliven ved siden av.

Tips: Gula erter er supergodt i hummus men kikerter eller hvite bønner fungerer også bra.

 

Ingredienser

4 smørbrød

8 Polarbröd Flerkorn
250 g kokte gule erter
3 ss tahini
2 stk hvitløksfedd
4 ss sitronsaft
1 ss spiskummen
1½ dl av kokevannet fra ertene
salt og pepper
litt olivenolje
8 biter grillet paprika
4 ss oliven
2 stk mozzarellaost