Tillbaka

Tynnbrødkremmerhus med blåbær og sitron


Sett ovnen på 175º C.

Del skivene med Mykt Tynnbrød i to, bre på smør og dryss over sukker og kanel. Brett inn en liten kant i bunn (langsiden), rull så sammen skiven kortside mot kortside, slik at den til slutt formes til et kremmerhus. Fest endene med tannpirker. Ta så en bit bakepapir og rull sammen, legg et i hvert kremmerhus. Da holder kremmerhuset formen fint mens du steker det. Stek så skivene i ovnen til de er gylne, ca 5-6 minutter, midt i ovnen. La de så avkjøle. Visp sammen smøreosten og kremfløten, smak til med blåbærsyltetøy. Fyll gjerne moussen i en sprøytepose eller bruk en skje og fyll hvert kremmerhus med blåbærmousse. Dekorer det hele med friske blåbær, revet sitronskall, litt honning og noen blader sitronmelisse.

 

Ingredienser

6 stk kremmerhus

3 skriver Polarbrød Mykt Tynnbrød

3 ss smør

1 ss sukker

0,5 ts kanel

150 g smøreost naturell

2 dl kremfløte

2 ss blåbærsyltetøy
Til dekorasjon:

1 dl blåbær, ferske eller frosne.

revet sitronskall

honning

sitronmelisse