Tillbaka

Snitter med champinjongkrem og friterte kapers


Del champinjongen i mindre biter og legg de i en varm, tørr stekepanne til de har myknet. Sjalottløk finhakkes, deretter blandes løk og smør i pannen sammen med champinjongen. Dette brunes lett, avkjøl blandingen. I mellomtiden visper du kremfløten godt, til den blir fast. Finhakk sopp- og løkblandingen når den er avkjølt, deretter vendes fløten inn i blandingen. Smak til med salt og pepper.

La kapersen renne godt fra og tørk de forsiktig med tørkepapir. Varm opp solsikkeoljen i en kjele, juster mengden solsikkeolje ut i fra størrelsen på kjelen. Oljen bør være ca 2 cm dyp i kjelen. Når oljen er passe varm friteres kapersen til de blir krispigg.

Bryt brødet i små biter og legg på en klatt champinjongkrem. Avslutt medn friterte kapers rette før servering!

Viktig å tenke på! Friter försiktig. Ha alltid et lokk tilgjengelig rett ved kjelen, slik at du kan stoppe flammene hvis oljen mot formodning oljen begynner å brenne. Prøv aldri å helle på vann for å slukke flammene!

Ingredienser

5–6 stk Polarbröd Polarknäcke

200 g champinjong
1 sjalottløk
1 ss smør
2 dl kremfløte
1 ss portvin eller annen søt dessertvin (kan droppes hvis ønskeligl)
1 lite glass kapers
Ca 1 dl solsikkeolje
salt og pepper