Tillbaka

Reinskav-wrap med epleraita og syltet rødløk


Syltet rødløk
Rødløken kan gjerne syltes noen dager i forveien. Kok opp eddik, sukker og vann.Skjær rødløken i skiver og legg de i en glass med lokk. Hell laken over løken og la den avkjøle.

Epleraita
Riv eple grovt, klem ut væsken og bland yoghurt, eple, sitronskall/saft og salt.

Kebab
Bland alle ingrediensene til marinaden utenom persillen. Legg det halvtinte reinskjøtt i marinaden, og la det stå å trekke noen minutter. Stek kjøttet på en godt varmet stekepanne med olivenolje, stek kjøttet i 5–10 minutter eller til det er gjennomstekt. La det avkjøle noe og bland inn finhakket persille.

Legg isbergssalat på en skive Mykt Tynnbrød. Slangeagrurken skrelles og kjernen fjernes, deretter skjæres den i tynne skiver/staver. Legg på slageagurk, reinskav og syltet rødløk. Brett tynnbrødet sammen til en wrap og avslutt med god spiseskje epleraita.

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk Mykt Tynnbrød

Kebab
1 pk reinskav (240 g)
Marinade:
2 ss rapsolje
2 ss soya
1 stk hvitløksfedd, revet
1 ts sambal oelek eller harissa
1 ts spiskummin
1 ss sitronsaft
1 knivsodd tørket oregano
½ dl finhakkede persilleblad

Epleraita
2 dl matyoghurt
1 grovt revet eple
revet skall og saft fra 1/2 sitron
1/2 ts salt

Syltet rødløk
1/2 dl vineddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
1 rødløk

½ isbergsalat i tynne strimler
5 cm agurk