Tillbaka

Polarknäcke med godt tilbehør


Sopptapenade:
Skrell og finhakk løken. Rengjør soppen og skjær den i småbiter. Stek sopp og løk i godt med smør i 10 min. Press over hvitløk, salt og pepre etter smak. La det avkjøle. Hell bort eventuell væske fra soppen. Miks med en stavmikser. Rør inn oljen, litt etter litt, og tilsett timian eller persille

Avokadorøre:
Skrell og mos avokado med limesaft, ost og creme fraiche. Bland inn laks og smak til med salt.

Ostekrem:
Miks ost og crème fraiche først, og vend så inn resten av ingrediensene.

 

 

Ingredienser

4 porsjoner
En pakke med Polarknäcke

Sopptapenade:
1/4 gul løk
1 liter frisk sopp, for eksempel kantareller
2 ss smør
2 hvitløksfedd
1 ts salt
Svart pepper etter smak
2 ss olivenolje
2 ss hakket timian eller persille

Avokadorøre:
2 avokado
1 ts limesaft
100 g naturell kremost
1 dl lett crème fraiche
100 g strimlet røkelaks
salt etter smak

Ostekrem:
300 g kremost, naturell eller pepperrot
1/2 dl lett creme fraiche
2 ss hakket gressløk
2 ss hakket rødløk
1 1/2 ss lodderogn
salt og pepper etter smak