Tillbaka

Minismørbrød med topping av tomat, agurk eller blåbær


  1. Tomat
    Bland smøreost og finhakkede soltørkede tomater (du kan også vispe det sammen til en krem), smak til med salt. Smør osteblandingen på fire av skivene og dekorer med tomatbåter og frisk basilikum.
  2. Agurk
    Bland hakket agurk, tabasco, hakket chili, olivenolje og litt salt. Smør fire av skivene med smøreost og dekorer med agurkblandingen.
  3. Blåbær
    Bland smøreost med halvparten av de tinte blåbærene, smak til med en klype salt og litt sukker. Fordel blandingen på fire av skivene og legg på resten av blåbærene. Dekorer med friske blåbær (om det er i sesong), samt litt karse. Mynte passer også fint som dekorasjon.

Ingredienser

12 smøbrød, 4 av hver variant

12 skiver Polarbröd Hvete

Tomat
50 gr smøreost
20 gr soltørkede tomater
cherrytomater
frisk basilikum
salt

Agurk
50 gr smøreost
100 gr slangeagurk
5 dropper tabasco
1/2 rød chili
1 ss olivenolje
salt

Blåbær
50 gr smøreost
50 gr frosne blåbær
1 knivsodd salt
1 knivsodd sukker
evt noen frisk blåbær
Atsina karse eller mynte til dekorasjon