Tillbaka

Matjessild med eple og fennikel


La silda renne godt av og skjær den deretter i mindre biter. Eple og fennikel skjæres i tynne staver og legges i en skål. Finhakk rødløk og dryss over. Drypp over noen dråper sitron og finhakket dill. Salt og pepper etter behov.
Smøret brukes til det blir gyllent og før en nøttaktig lukt. Bland crème fraiche med smøret og smak til med salt. Smør blandingen på Polarknäcka, legg fennikel og epleblandingen over sildebitene og avslutt med en liten klatt crème fraîche. Bør serveres med en gang!

Blandingen er beregnet til 2-4 smørbrød.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid Underbaraclara.

Ingredienser

2-4 skiver Polarknäcke
1/2 glass matjessild
1/2 eple
1-2 ”blad” fennikel
1/2 finhakket rødløk
2 ts sitron
dill, salt og pepper
2 ss smør
1/2 dl creme fraiche