Tillbaka

Krepsesnitter med chiliaioli


Vi anbefaler at du forsøker å lage din egen aioli, det gir den beste smaken og er overraskende enkelt. Denne oppskriften gir omtrent 2 dl aioli og bruker du ikke alt på snittene så er aioli perfekt tilbehør til grillmat eller skalldyr. Ønsker du ikke å lage din egen aioli, går det selvsagt helt fint med de typene du får ferdigkjøpt.

Start med å lage aioli. Det er viktig å sørge for at alle ingrediensene har samme temperatur før du starter. Dette fikser du enkelt ved å la alle ingrediensene ligge en liten stund i romtemperatur. Rør sammen eggeplommene med sitronsaften og de pressede hvitløksfeddene. Tilsett olje dryppvis og visp hele tiden. Mot slutten vil det som oftest gå fint å tilsette oljen litt raskere. Fortsett å vipse til aiolien har tyknet. Tilsett så den hakkede chilien, sitronzesten og smak til med salt og pepper. Om aiolien smaker oljeaktig, tilsett mer syre, mer sitronsaft. Om den motsatt, smaker for surt, tilsett litt mer olje mens du fortsetter å vispe. Smak til med salt.

Fordel aioli og krepsehalene på skiver av Polarknäcke du har delt i munnfullstore biter. Serveres med en gang og nyt!

Ingredienser

Oppskriften gir ca 12 snitter

4 skriver Polarknäcke

Cirka 100 gram krepsehaler
Aioli:

2 eggeplommer

1 ss presset sitronsaft + sitronzest fra ½ sitron ( revet sitronskall)

2 presset hvitløksfedd

1,5 dl olivenolje

½ rød chili, finhakket

salt og pepper