Tillbaka

Kebab med mynte- og honningyoghurt


Begynn med lammekjøttet som skal marineres. Skjær lammekjøttet i strimler. Bland spisskummen, hakket persille, chilipulver, revet hvitløk og olje i en bolle. Bland inn kjøttet og la det stå i kjøleskapet så lenge som mulig, gjerne opptil 5 timer, jo lengre tid desto mer smak blir det på kjøttet. Sett kjøttet i romtemperatur ½ time før du skal tilbedrede maten. Kjøttet stekes raskt i varm stekepanne rett før servering.

Forbered yoghurtsausen ved å la yoghurten renne av i et kaffefilter i ca ½ time. Bland deretter inn de øvrige ingredienser. Smak til med salt og pepper.

Fyll tynnbrødene med salatblader, kebabkjøtt og yoghurtsaus og rull de sammen til en rull eller en wrap. Serveres med tilbehøret og gjerne mer yoghurtsaus.

Ingredienser

4 porsjoner

4 skiver Polarbröd Mykt Tynnbrød

Kebab
400 g lammekjøtt
2 t spisskummen
2 ss hakket persille
1 ts chilipulver
2 stk finrevet hvitløksbåter
1,5 ss rapsolje

Mynte- og honningyoghurt
3 dl gresk yoghurt (ca 10 %)
1,5 ss finhakket mynte
1,5 ss akasiehonning
2 tsk olivenolje
½ ts sterk chilisaus
ca 1 ts salt
sort pepper

Til servering
salatblader
cherrytomater, gjerne frese de raskt i olivenolje
salatblader
reddiker i skiver
karse