Tillbaka

Herlig frokost


Litt egentid på morgenen med et deilig smørbrød med ost og fikenmarmelade og en god kopp te, er den perfekte start på dagen!

  1. Rist gjerne brødet i en brødrister.
  2. Legg deretter på brieost, fikenmarmelade og litt nyklippet karse.
  3. Dekorer gjerne med et par ferske fikenbåter også.
  4. Serveres med en god kopp te i favorittkoppen. Nyt!

Fikenmarmelade

  1. Del fikene i biter og legg de i en kjele sammen med vann og frøene fra vaniljestangen.
  2. La det få et lett oppkok og tilsett deretter sukker.
  3. La det hele koke til marmeladen har tyknet og blitt blank.
  4. La det avkjøle godt før det helles over i godt rengjort glass. Marmeladen holder seg god i flere uker ved oppbevaring i kjøleskap.

Ingredienser

1 smørbrød

1 Polarbröd Havre
3 skiver brieost
1 fersk fiken
hjemmelaget fikenmarmelade, se egen oppskrift
nyklipt karse

Fikenmarmelade
1 glass

500 gr tørkede fiken
5 dl vann
250 gr sukker
1 vaniljestang