Tillbaka

Grillet fisk med sylteagurk, gyllent smør og nypoteter


Start med sylteagurk og gyllent smøret først. Oppskriftene til sylteagurk og gyllent smør er beregnet til flere smørbrød så de kan fint stå i kjøleskapet noen dager. Kok potetene og forbered tilbehøret før du går i gang med fisken. Fyll fisken med sitron, timian, salt og pepper. Press fisken sammen og grill/stek den til kjernetemperaturen er ca 42 grader (eller etter smak). Bred gyllent smør på brødskivene, og legg på den grillede fisken. Forsett deretter med poteter, reddiker og sylteagurk. Avslutt med friséesalat og brønnkarse. Server gjerne litt ekstra smør ved siden av.

Sylteagurker
Skrell agurken og skjær den i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel eller lignende. Press ut overflødig væske og legg agurken i en stabel. Hell over eddik, vann, sukker og litt salt. Blandes sammen og settes i kjøleskap i ca 10 minutter.

Gyllent smør
Ta eggene i en bolle og rør inn sitronsaft. Tilsett smøret dråpevis under kraftig visping, smak til med salt og pepper.

Grillet fisk med sylteagurk, gyllent smør og nypoteter

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk Polarbröd Hvete
1 stk røye
1 stk sitron i skiver
3 kvister timian
salt og pepper

Til servering:
8 stk reddiker i tynne skiver
8 små kokte nypoteter i skiver
1 dl friséesalat
1 dl brønnkarse

 

Sylteagurk

1/2 agurk
1/2 dl vineddik
3/4 dl vann
2 ss sukker
1/2 kryddermål salt

Gyllent smør
2 egg (kokes i ca 2 min)
3 ss sitronsaft
300 gr brunt smør
salt og pepper