Tillbaka

Falafelwraps med tomat-og rødløksalat og tahinisås


Falafel

Legg kikertene i bløt over natten i lunket vann. Bland kikertene med finhakket løk, hvitløk, persille, potetmel, salt, spisskummen og vann. Form deigen til små boller og rull de i sesamfrø. Varm oljen opp til 180º. Fritèr bollene i oljen i 4-5 minutter eller til de er gylne og sprøe. La de renne av seg på et tørkepapir.

Tahinisaus

Bland sammen alle ingrediensene og smak til.

Fordel tomat- og rødløksalaten på tynnbrødet, brett samme til en wrap og legg i falafler, avslutt med litt tahinisaus.

Ingredienser

4 porsjoner

4 skiver Mykt Tynnbrød

Falafel

3 dl tørkede kikerter

1 finhakket eller revet gul løk

2 finhakket hvitløksfedd

1 dl finhakket bladpersille

1 ss potetmel

1 ts salt

1 ts spisskum

2 ss vann

½ dl sesamfrø (valgfritt)

½ l frityr- eller solsikkeolje

Tomat- og rødløksalat

3 stk tomater

1 stk rødløk

½ dl bladpersille

½ dl koriander

Dressing

1 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

½ ss vann

½ ts salt

sort pepper

Tahinisås

2 dl tyrkisk yoghurt

3 ss tahini

1 ss sitronsaft

1 klype salt