Tillbaka

Brødsalat med kylling


  1. Start med å dele brødet i mindre biter.
  2. Soppen skjæres i skiver og stekes i litt smør.
  3. Tilsett brødet og stek det noen minutter til brødbitene blir sprøe og gyllene. La brødbitene avkjøle på en tallerken.
  4. Stek eller grill kyllingfiléten.
  5. Bland sopp og brødbiter sammen med salatblader, hakket selleri, reddikskiver, olje og hvitvinseddik.
  6. Smaksett creme fraichen med revet hviløk og smak deretter til med salt og pepper.
  7. Server salaten sammen med kylling og hvitløkskrem. Hvitløkskremen kommer til å være populær, så server gjerne litt ekstra i en skål ved siden av.

Tips! Bruk gjerne forskjellige type sopp. Det gir en ekstra god smak hvis du lager en blanding av champignon og kantarell.
Reduser matsvinnet! I denne oppskriften kan du fint bruke tørt brød. Å lage en salat med brød av brødrester er en fin måte å utnytte tørt brød i stedet for å kaste det.

Ingredienser

4 porsjoner

4 Polarbröd Flerkorn
150 gr champignon
4 kyllingfilet
1 pose valgfri blandingssalat
2 stilker selleri
5 reddiker
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 hvitløksfedd
2 dl creme fraiche
salt og pepper
smør til steking