• Polarbröds tiltaksplan

  Polarbröd springer ut fra en stolthet over norrlandsk brødkultur og et ønske om å dele den med flere. Duften fra bakeriet kan enkelte dager kjennes over hele Älvsbyn. Det var der alt startet, og det er der Polarbröd fortsetter å bake brød og lage sandwicher hver eneste dag.
  Vi mennesker har spist frokost i tusenvis av år. Et måltid som vi starter dagen med, og som består av det som er tilgjengelig, enkelt, sunt og godt. I Polarbröd er man nøye med ingrediensene. Polarbröd fås som både grove og fine brød til ulike behov og med unike smaker. Iblant kan meningen med livet være noe så enkelt som en kopp med varm drikke og et deilig smørbrød.

  Det kan føles godt at noe er enkelt, for 2010-tallet er en tid preget av store omveltninger. Vi mennesker har aldri vært flere eller mer utdannet. Samtidig ser vi tegn på at det moderne samfunnet ikke er bærekraftig, og at vi nå i mange land undergraver vårt eget næringsgrunnlag gjennom måten vi forsørger oss på. Her vil Polarbröd bidra med å utgjøre en forskjell. Drømmen er å skape muligheter for å spise godt og sunt, nå og i generasjoner fremover. Derfor lover vi i Polarbröd å gjøre vårt ytterste for å sikre at råvarene vi bruker, fremstilles på en etisk og miljøvennlig måte, slik at vi alle kan bli mette på en god måte.

  Polarbröd ønsker å bake brød på best mulig måte, og som er så ferske som mulig. Derfor fryser Polarbröd ned produktene sine når de er som ferskest, og de tines ikke opp igjen før de ligger i hyllen hos din lokale kjøpmann. På den måten unngår vi bruk av kunstige konserveringsmidler, og det blir mindre svinn. Å kaste mat er en av de verste formene for sløseri vi mennesker driver med. Det kan være en utfordring å få førsteklasses mat frem til folk i riktige mengder til rett tid. Men vi i Polarbröd klarer dette, og vi vil gjøre det på en slik måte at vi kan fortsette med det langt inn i fremtiden. Derfor lover vi i Polarbröd å gjøre vårt ytterste for at all transport skal foregå med fossilfri energi, og at emballasjen skal produseres av fornybare råvarer.

  Å gjøre mye med lite er en grunnleggende filosofi hos Polarbröd. Fra den dagen en sparkstøtting ble byttet mot én kilo gjær, har man brukt norrlandsk pågangsmot og oppfinnsomhet for å skape størst mulig brødnytelse med minst mulig ressursbruk. Derfor er det en selvfølge for Polarbröd at bakeriene drives med fornybar energi, og at vi hele tiden arbeider med å bli mer effektive i alle deler av virksomheten. Økonomi betyr å være sparsom med begrensede ressurser. God økonomi er grunnsteinen i et veldrevet selskap. Smarte løsninger gjør det mulig for Polarbröd å fornye seg selv og være med på å bevare så mye som mulig av den moderne verdens goder. Derfor har vi investert over 150 millioner kroner i å bygge egne vindkraftverk som tilfører kraftnettet like mye fornybar energi som Polarbröd forbruker. Polarbröd vil bidra positivt til omstillingen også gjennom samarbeid. Flere og flere innser at vår måte å leve på ikke må ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å spise og leve godt. Polarbröd lover å fortsette å utvikle seg økonomisk, investere, finne løsninger på nye utfordringer og sikre en bærekraftig utvikling.

  Polarbröd vet at det bare er gjennom samarbeid at vi kan lykkes, og har begynt dette arbeidet på hjemmebane med våre medarbeidere. Hva kan man oppnå sammen? Denne utfordringen prøver Polarbröd å finne svar på, for det trengs innsikt, kunnskap og engasjement for å skape en verden som både er bra her og nå, men samtidig også for de som kommer etter oss.