• Fakta om Polarbröd

  Polarbröd er et visjonært svensk familieselskap med en over 100 år lang tradisjon innen norrlandsk bakekultur.

  I bedriftens 46 år lange historie har den utviklet seg fra et lite familiebakeri, til Sveriges tredje største produsent av brødvarer, med 346 ansatte. I 2017 omsatte Polarbröd for 885 million kroner og bakte ca 40 000 tonn brød på sine Polarbakerier. Energiselskapet Polarkraft AB er også tilknyttet konsernet. Siden høsten 2014 har Polarkraft AB produsert vindkraft som dekker konsernets behov.

  I desember 2005 overtok femte generasjon bakeribarn hovedansvaret for familiebedriften Polarbröd. Sammen er søstrene Anna Borgeryd og Karin Bodin hovedeiere og de er begge aktive i moderselskapet Polarbrödsgruppen. Karin Bodin er konsernsjef og Anna Borgeryd er sjefsstrateg. Administrerende direktør for Polarbröd er Anders E Johansson. Totalt arbeider mer enn 525 personer i nær tilknytning til konsernet. Moderselskapet Polarbrödsgruppen har som oppgaven å støtte og fremme flyten i konsernet.

  Polarbröds virksomhet har som mål å skape muligheter for å spise godt og sunt, nå og i generasjoner.

  Miljø, hygiene og kvalitet
  Polarbröd sine to bakerier er begge BRC-sertifisert. BRC står for British Retail Consortium og er en standard for økt produktsikkerhet og hygiene. BRC stiller høye krav til bedriftens kvalitetssystem, prosess- og produksjonsstyring, anlegg og medarbeidere. Alle arbeidsoppgaver og måten de utføres på, må være nøye dokumentert. Siden år 2000 har Polarbröd systematisk målt sin miljøbelastning. I 2009 ble bedriften sertifisert i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Bakeriet i Bredbyn er også KRAV-sertifisert.

  Vårt marked
  Norge og Frankrike er de to største eksportlandene. Her er Polarbröds hovedsamarbeidspartnere Findal & Krogh AS (Norge) og CINRJ Group Original VD (Frankrike).

  Polarbröd AB og Findal & Krogh AS har i en årrekke hatt et tett og godt samarbeid, og har gjennom denne gode relasjonen kunnet bygge opp en solid merkevare i Norge.

  Men Polarbröd er også en kategoribygger med sterkt vekst i dagligvarehandelen. På markedet har vi nå flere sorter brød: fra fint til grovt og fra tynne skiver til doble brød. De myke variantene står for 99 % av salget, mens sorten ”hardt tynnbrød” er forholdsvis ny og har bare en liten markedsandel hittil. Vi tror og håper at kategorien vil vokse etter hvert som flere brødentusiaster får øynene opp for alle våre spennende varianter.
  Polarbröd-sortimentet er i stadig endring, og vi jobber mot et felles mål om å kunne tilby alle brødelskere et sunt og godt brød, bakt på de beste råvarene og med de beste betingelser for miljø og samfunn som vi kan få til. I felleskap ser vi frem mot nye utfordringer og å kunne fortsette å tilby et uvanlig godt brød i lang tid fremover.