• Vanlige spørsmål

  Hva menes med ”Polarmetoden”?

  Polarbröd smaker alltid nybakt og er bakt uten konserveringsmidler. Polarmetoden sørger for at brødet holder seg ferskt på en helt naturlig måte ved at det fryses inn rett etter steking. Når brødet fryses, stoppes aldringsprosessen, mens smaken og næringsverdien beholdes. Vel fremme i butikk blir de nytinede brødene datomerket og satt ut i butikkhyllen – myke, saftige og veldig gode.

  Hva er et tilsetningsstoff?
  Polarbröd er bakt med naturlige råvarer uten konserveringsmidler. Det brukes kun et fåtall tilsetningsstoffer for å fremheve de gode egenskapene i brødet. Disse tilsetningsstoffene er de samme som du kan kjøpe i din lokale dagligvarebutikk, og som du ofte baker med hjemme. Det brukes blant annet helt vanlig bakepulver (bikarbonat) i Polarbröd. Oppfatningen av hva som anses som naturlig, kan forandre seg over tid, og Polarbröd mener det er viktig å følge med på denne utviklingen. For mer informasjon om tilsetningsstoffene som brukes i Polarbröd, se under Ingredienser 

  Er det konserveringsmidler i Polarbröd?

  Nei, det er ingen konserveringsmidler i Polarbröd.
  Polarbröd holdes ferskt ved at det fryses ned rett etter steking. Denne metoden kalles Polarmetoden. Så snart brødene er stekt gylne, fryses de ned ved ekstrem kulde og distribueres siden i ubrutt frysekjede. De tines først når de er vel fremme hos din lokale kjøpmann. Polarbröd-produktene mugner etter omtrent én uke i romtemperatur, og det er jo helt naturlig.

  Hva gjør emulgeringsmiddelet?

  Polarbröd bruker emulgeringsmiddel. Det betyr egentlig bare at man bruker vegetabilsk fett for å kunne blande vann og olje. De emulgeringsmidlene som brukes i Polarbröd, fremstilles kun av naturlige råvarer.

  For mer informasjon om emulgeringsmidlene i Polarbröd, se under Ingredienser

  Hvilken type fett er det i Polarbröd?

  Polarbröd bakes med 100 % ren rapsolje. Den er ikke herdet og inneholder ikke transfett.

  Er det transfett i Polarbröd?

  Nei.

  Er Polarbröd melkefritt?
  Ja.

  Hva er mono- og diglyserider?

  Mono- og diglyserider er vanlige emulgeringsmidler som gjør at fettet fordeles jevnt i brødet. Dette gir brødet større volum og bedre ferskhet. Disse fremstilles av vegetabilske fettyper og oljer fra planteriket.
  For mer informasjon om mono- og diglyserider, se under Ingredienser

  Er det spor av nøtter i Polarbröd?

  Nei, Polarbröd har valgt å fjerne alle de vanligste allergenene fra produksjonen.

  Brukes det animalske produkter i Polarbröd?
  Nei. Polarbröd inneholder kun råvarer fra planteriket.

  Hvordan vet jeg hvor lenge brødet har ligget i butikken?

  Polarbröd er bakt uten konserveringsmidler, og derfor bruker vi Polarmetoden, som er en naturlig måte å bevare ferskheten i brødet på. Den innebærer at brødet fryses ned rett etter steking, og at det forblir nedfryst inntil det kommer frem til butikkhyllen. Der tines brødet, og butikken merker posen 7 dager frem i tid. Datostemplingen ”Best før” skal kunne ses tydelig på forsiden av posen. Finner du ingen datomerking, kan du gjerne si fra til oss, så kontakter vi butikken og sørger for at rutinene for datomerking er i orden. Husk å alltid sjekke datomerkingen på posen, slik at du er trygg på at brødene du kjøper fra Polarbröd, er av god kvalitet.

  Hvordan skal Polarbröd oppbevares?

  Oppbevar brødet i romtemperatur i en lukket pose. Unngå å oppbevare brødet i kjøleskapet.

  Ønsker du å lese mer om ingrediensene i Polarbröd, har vi satt sammen en ingrediensliste, klikk her