Tillbaka

Wrap med rødkålsalat og ovnsbakte jordskokker


Begynn med å bake jordskokkene: Sett ovnen på 225º. Skrell jordskokkene. Legg de i vann med sitronsaft for å unngå at de blir mørke.

La jordskokken renne godt av. Bland olivenolje, hvitløk og fingersalt. Legg jordskokkene på et stekebrett og stek de i ovnen i ca 20 minutter eller til de har fått farge. Bland jordskokk med finhakket persille.

Forbered rødkålsalaten.

Skjær rødkålen i tynne strimler. Bland sennep, epleeddik og honning. Rør inn litt av oljen om gangen til det blir en jevn dressing. Smak til med salt og pepper. Bland sammen rødkål i dressingen.

Grovhakk mandlene.

Smør litt majones på tynnbrødskiven. Legg på litt salat og noen ovnsbakte jordskokk, strø over mandler og rull sammen.

Ingredienser

4 skiver Mykt Tynnbrød

2-3 ss majones

300 gr jordskokk

1 lite hode rødkål

½ dl røkte mandler

Ovnsbakt jordskokk

300 gr jordskokk

1 sitron

1 finhakket hvitløksfedd

3 ss olivenolje

fingersalt

3 ss finhakket persille

Rødkålsalat

¼ av rødkålshode

Dressing

1 ts søt sennep

2 ss epleeddik

½ ts flytende honning

1 dl rapsolje

salt og pepper