Tillbaka

Tynnbrødsnitte med jordbær


Disse jordbærsnittene er fantastisk gode. Brødet blir sprøtt og er en perfekt kombinasjon til den friske kremen, jordbærene og timian. Smøret brunes lett til det får en lys brun farge og lukter litt nøtteaktig. Avkjøl smøret til romtemperatur. Sukker og revet skall av sitron blandes sammen. Smør og eggehvite blandes sammen. Tynnbrødskivene pensles med eggeblandingen, strø på sukker/sitronblandingen og stek de i ovnen på 225˚c ca 5 min eller til de fått fin farge. Skjær skivene i passe store biter før det er helt avkjølte. Frem til hit kan du forberede og oppbevare brødene tørt i en boks frem til bruk. Rett før servering; visp crème fraiche så den blir fast, bland forsiktig inn demerarasukker. Pynt skivene med krem, ferske jordbær og hakket timian.

Tips! Dette er god oppskrift som kan brukes i uendelig mange variasjoner. Lag f.eks en dobbel porsjon av brødet, skjær halvparten så store biter og nyt de sprøe og gode bitene til kaffen. Blir noen av bitene ødelagt – ikke noe problem, smuldre bitene opp og strø de over noen kuler med vaniljeis. I stedet for å lage snitter av tynnbrødskivene kan du ha kremen i dessertglass og pynte med friske jordbær og brødsmuler. Prøv gjerne også å strø på litt kanel eller kardemomme for litt ekstra smak.

 

Ingredienser

12 snitter

2 skiver Polarbröd Mykt Tynnbrød
75 g smør
1 eggehvite
2 dl demerarasukker
revet skall av 2 store sitroner
1 beger crème fraiche
1 ss sukker
ferske jordbær
fersk timian, finhakket