Tillbaka

Reinskav kebab


Syltet rødløk: Sylt rødløken, gjerne en eller noen dager i forkant. Kok opp eddik, sukker og vann. Skjær rødløken i tynne skiver og legg de på et glass. Hell laken over løken og la det kjøle av.

Eple-raita: Skjær eplet i grove biter. Klem ut væsken og bland yoghurt med eple, sitronskall, saft og salt.

Kebab: Bland alle ingrediensene til marinaden unntagen persille, tilsett reinskav som er noe tint. La dette stå i noen minutter. Varm opp litt olje og stek reinskavet i 5-10 minutter eller til det et gjennomstekt. La de kjøle av litt og bland i den finhakkede persillen.

Skrell agurken, fjern kjernen og skjær den i veldig tynne skiver. Legg isbergsalat på tynnbrødskiven sammen med agurk, reinskav og rødløk. Brett wrapen og topp med en klatt eple-raita.

 

 

 

 

 

Ingredienser

4 porsjoner

4 skiver Mykt Tynnbrød

Kebab

1 pakke reinskav (240 gr)

Marinade

2 ss rapsolje

2 ss soya

1 revet hvitløksfedd

1 ts sambal oelek eller harissa

1 ts spisskummen

1 ss sitronsaft

1 klype tørket oregano

½ dl finhakket persille

Eple raita

2 dl matyoghurt

1 grovrevet eple

revet skall og saft fra ½ sitron

½ ts salt

Syltet rødløk

½ dl eddik

1 dl sukker

1 ½ dl vann

1 rødløk

½ strimlet isbergsalat

5 cm agurk