• Hvordan baker du dine polarbrød?

    Vi takker for alle gode bidrag til vår bakekonkurranse. Det kom inn mange flotte oppskrifter og fristende bilder fra hobbybakere fra alle kanter av landet. Valget vårt falt til slutt på bidraget fra Gry Folvik i Drammen, og vi gratulerer og premierer henne med en KitchenAid maskin til en verdi a 6000,- Gratulere!

     

    Hjembakte polarbrød

    hembakt polarbrod
    Denne oppskriften gir ca 15 grove og smakfulle polarbrød, kun tilsatt naturlige ingredienser.

    Ingredienser:
    250 gram fibra fullkorns mel
    125 gram hvetemel
    80 gram sammalt hvete fin
    80 gram havregryn
    1/2 pose tørrgjær
    15 gram rørsukker
    1/2 ts salt
    0,5 dl rapsolje
    ca. 2 dl melk
    1 dl vann

    Fremgangsmåte:
    Bland alt det tørre i en bakebolle. Varm opp vann, melk olje sammen til det er fingervarmt og tilsett dette i bakebollen med de tørre ingrediensene. Eltes da for hånd i mitt tilfelle (men kan også eltes i kjøkkenmaskin) i minimum 5 minutter. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen når den eltes. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, dette tar cirka 45 minutter. Del deigen i to, og kjevl den ut så den blir ca 1 cm tykk. Bruk deretter en liten bolle som du trykker ned i deigen for å få den runde karakteristiske formen. Legg brødene på et bakebrett. Trykk hull med en gaffel og la de etterheve i 10 minutter. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 minutter. Så er det bare å nyte rykende, ferske Polarbrød med hva du enn måtte ønske av pålegg.